Laatste nieuws

Documentaire ‘Onder de eerste golf’ wint filmprijs

Het team van Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding werkte mee aan de documentaire ‘Onder de eerste golf’. Deze korte documentaire heeft onlangs een filmprijs gewonnen.

Gerrie van Oirschot behaalt deelcertificaat rituele begeleiding!

Uitvaartverzorger Gerrie van Oirschot heeft haar deelcertificaat rituele begeleiding mogen behalen! Vanaf nu is het dus mogelijk om naast gecertificeerd uitvaartverzorger, ook te werken met een gecertificeerd ritueel begeleider.

Lezingen en workshops Crematorium Tilburg

Ook in 2021 vinden er in Crematorium Tilburg wederom diverse lezingen en andere activiteiten plaats. Via onderstaande link vind je een overzicht van het programma.

Dementievriendelijke uitvaart

Monique heeft afgelopen week het certificaat Dementievriendelijke uitvaartverzorger ontvangen. “Iedereen heeft behoefte en recht om afscheid te nemen. Ik denk graag mee en geef graag advies hoe iedereen, met of zonder dementie, betrokken kan worden bij de uitvaart.”

Lezingen Crematorium Tilburg

Dit najaar vinden er in Crematorium Tilburg diverse lezingen en andere activiteiten plaats.
Via onderstaande link vind je een overzicht van het programma.

Gecertificeerde uitvaartverzorgers

Monique en Gerrie zijn opgenomen in het nieuwe Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorgers van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg en mogen zich nu Register Uitvaartverzorger noemen.

Een persoonlijk afscheid, ook in deze tijd

In deze tijd zijn ons beperkingen opgelegd door het RIVM. Zeker als u in deze tijd een dierbare moet verliezen – al of niet aan het Coronavirus – heeft dit gevolgen voor de wijze waarop wij samen met u het laatste afscheid vormgeven.

Frank van Pamelen – Het Afscheidshuis Tilburg

In de wekelijkse column van Frank van Pamelen in het Brabants Dagblad liet Frank weten positieve boodschappen te gaan verspreiden door Tilburg, met stoepkrijt! Nu kan de uitvaartbranche wel een positieve boodschap gebruiken met alle restricties rondom het Coronavirus, dus hebben wij contact gezocht met Frank.

Coronavirus en uitvaart

Nabestaanden vragen zich natuurlijk af wat het betekent wanneer er een dierbare komt te overlijden aan het Coronavirus. Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding volgt de ontwikkelingen rondom het Coronavirus en geeft op deze pagina eventuele updates met betrekking tot het virus en een uitvaart. Monique van Houtum volgt hierin de instructies van het RIVM en de GGD.