Na de uitvaart

De dagen na een overlijden leef je in een roes. Vaak horen we dat pas na de uitvaart de meeste vragen komen.

Ook kom je vaak pas dan toe aan het verwerken van het verlies van jouw dierbare. Weet dat je ook na de uitvaart altijd contact met ons kan opnemen. Dan kijken we of we nog ergens bij kunnen helpen.

CONTACT
Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding

Advies asbestemming

Wettelijk is bepaald dat de as na een maand mag worden opgehaald bij het crematorium. Vanaf dat moment kun je een bestemming kiezen voor de as. Wanneer dit precies is, wordt verteld in een bericht van het crematorium.

Wanneer je weet wat je overleden dierbare wilde met de as, dan kun je als je dit wenst al het één en ander in gang gaan zetten. Denk hierbij aan het kiezen van een urn, een mooi sieraad om de as in te verwerken of een plekje op een begraafplaats of columbarium.

Je kunt ook kiezen voor het verstrooien van de as. Bijvoorbeeld op een speciale datum, op een plek met een persoonlijke herinnering. Eventueel met een hapje of drankje als afsluiting.  Een combinatie van as bewaren en verstrooien kan natuurlijk ook. Wij kunnen je precies vertellen wat er wettelijk allemaal mag.

Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding

Herinneringsmogelijkheden

Jouw overleden dierbare zal altijd in herinneringen blijven voortbestaan. Veel mensen ervaren het als prettig en troostvol om deze herinneringen tastbaar te maken in een passende en zeer bijzondere nagedachtenisvorm.

Er zijn vele mogelijkheden om je overleden dierbare te gedenken. Veel meer dan wij in de brochure kunnen tonen. Voor een compleet overzicht en voor persoonlijk advies kun je contact met ons opnemen. Onze nazorgconsulente Lisanne Hoex helpt je graag  bij je wens om de nagedachtenis aan je dierbare overledene blijvend te maken.

Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding

Omgaan met rouw

Je hebt afscheid moeten nemen van iemand die je dierbaar was. En is. Want liefde houdt niet op bij de grens van de dood.

Juist omdat je zoveel van iemand houdt, doet het pijn om hem of haar niet meer te kunnen zien, spreken en vasthouden. Verlies vraagt om rouw. Je hebt (opnieuw) je weg te vinden in een wereld die voorgoed is veranderd.

Ieder rouwt op zijn eigen manier en zoekt zijn eigen weg. Kinderen en jongeren doen dat weer anders dan volwassenen. Vaak denken mensen dat het na een bepaalde tijd ‘over en verwerkt’ moet zijn. Er is echter géén eindtijd voor rouwen. En ‘verwerkt’? Rouw is eigenlijk nooit klaar en zal ook na langere tijd af en toe aankloppen. Zeg nu zelf: je liefde is toch ook nooit klaar?

Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding

Digital Life Legacy: Kenniscentrum voor digitale nalatenschap

Wij hebben een samenwerking op het gebied van digitale nalatenschap met Digital Life Legacy hét kennis- en expertisecentrum voor Digitale Nalatenschap en levert de volgende diensten:

  • Toegankelijk maken van apparaten als laptops waar nabestaanden de wachtwoorden niet van hebben.
  • Het herstellen van defecte gegevensdragers zoals geheugenkaartjes of USB-sticks.
  • Verzorgen van presentaties en workshops over digitale nalatenschap en tips over het veiligstellen van data
  • Etc..
Ontdek meer
Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding
CONDOLEANCEREGISTER

CONDOLEANCEREGISTER

Laat een boodschap achter

LEES MEER
GREENLEAVE

GREENLEAVE

De duurzame uitvaart

LEES MEER
BLOEMEN BESTELLEN

BLOEMEN BESTELLEN

Laat een bloemetje bezorgen

ONTDEK MEER
KEURMERK UITVAARTZORG

KEURMERK UITVAARTZORG

Hier staan wij voor

LEES MEER