Tijdens het afscheid

Afscheid nemen hoort bij ieder mensenleven. En zoals ieder mens anders is, zo is ook ieder afscheid anders. Samen verzorgen we een mooi, persoonlijk afscheid, waarin we jouw overleden dierbare op gepaste wijze de laatste eer bewijzen. Alles is mogelijk. Daarom hebben wij onze diensten opgedeeld in drie thema’s. “Hand in hand”, “Alles uit handen” en “Alles in eigen hand”.

Waar je ook voor kiest, op de dag van de uitvaart kun je er volledig op vertrouwen dat het afscheid tot in de detail verloopt zoals vooraf besproken. Deze gedachte geeft rust zodat jij je kunt richten op je emoties en het afscheid.

CONTACT
Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding

Rouwvervoer

Net zoals bij rouwkaarten, opbaarmogelijkheden en bloemen, zijn er talloze mogelijkheden om je overleden dierbare te vervoeren naar de afscheidslocatie. We hebben natuurlijk de klassieke rouwauto, daar wordt meestal voor gekozen. Toch zoeken nabestaanden steeds vaker naar een persoonlijkere manier voor de reis naar de ceremonie.

Een bakfiets, een uitvaartbus of koets wij kunnen regelen wat je wenst. Eigen vervoer inzetten mag en kan ook, bijvoorbeeld de werkbus van de overledene.

De route naar de afscheidslocatie kan van emotionele waarde zijn. Je kunt langs het ouderlijk huis, de werkgever of sportvereniging rijden. Daar kan bijvoorbeeld een erehaag plaatsvinden of een laatste groet.

Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding

Afscheidsceremonie

Tegenwoordig worden uitvaarten steeds persoonlijker, en rituele begeleiding kan een mooie toevoeging zijn aan elke uitvaart. Wij hebben de kennis in huis om dit aan te bieden.

Alles wat betrekking heeft op het leven van de overledene, komt tijdens de uitvaart langs. Het leven van de overledene wordt als het ware “uitgebeeld”. Dit kan met passende muziek, symbolen die van betekenis zijn, foto’s, samen dingen doen, maken, zingen of iets van betekenis meenemen. We maken een levensverhaal waarin alles samenkomt en wordt benoemd wat belangrijk was. Kortom, de rode draad van iemands leven helemaal neerzetten tijdens een hele persoonlijke en warme afscheidsceremonie. De ritueelbegeleider helpt je hiermee en zal samen met jou alles rustig bespreken. Anders dan een uitvaartverzorger, die vaak de zakelijke dingen regelt, zal de ritueelbegeleider meer op persoonlijke details ingaan.

Wil je meer weten? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding

Afsluitend samenzijn

Na de dienst is er meestal gelegenheid om samen te komen met een hapje en een drankje. Er is ruimte om elkaar te condoleren en mensen praten na.

Dit kan met een kopje koffie of juist dat ene glaasje bubbels om mee te proosten. Een broodjes kroket of het favoriete stukje taart van je overleden dierbare;  alle opties zijn er en alle opties zijn met ons bespreekbaar. Het belangrijkste is dat het past binnen je wensen.

In plaats van na de dienst kan er ook tijdens de dienst gegeten en gedronken worden. Afhankelijk van de setting, kan bijvoorbeeld een high tea of een borrel heel goed passen tijdens het afscheid.

Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding
CONDOLEANCEREGISTER

CONDOLEANCEREGISTER

Laat een boodschap achter

LEES MEER
GREENLEAVE

GREENLEAVE

De duurzame uitvaart

LEES MEER
BLOEMEN BESTELLEN

BLOEMEN BESTELLEN

Laat een bloemetje bezorgen

ONTDEK MEER
KEURMERK UITVAARTZORG

KEURMERK UITVAARTZORG

Hier staan wij voor

LEES MEER