Voor de uitvaart

Afscheid nemen is voor velen het moeilijkste wat er is. Voorafgaand aan de uitvaart moet je allerlei beslissingen nemen waar je hoofd waarschijnlijk helemaal niet naar staat.

De mogelijkheden zijn eindeloos en je wilt het allerbeste voor je dierbare. Wij staan in de periode tussen het overlijden en de uitvaart daarom ook vierentwintig uur per dag voor je klaar. We helpen je met de lastigste keuzes en luisteren aandachtig naar wat je over jouw dierbare te vertellen hebt. Zo vertalen we jouw wensen naar een uitvaart dat je uiteindelijk gaat helpen bij het rouwproces. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden om zo je uitvaartwensen vorm te geven.

CONTACT
Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding

Uitvaartwensen vastleggen

Door het vooraf vastleggen van uitvaartwensen, kan dit naasten later veel zorg uit handen nemen. Dat geeft een gerust gevoel, voor jezelf en voor je nabestaanden. In onze brochure ‘Mijn uitvaartwensen’ kun je bijvoorbeeld aangeven of je begraven of gecremeerd wilt worden, maar er is ook voldoende ruimte om je overige wensen te noteren.

Je kunt zelf kiezen welke onderdelen je wilt invullen. Wanneer je nog niet helemaal zeker bent, kun je dit later altijd nog aanvullen of wijzigen. Dit document is geheel vrijblijvend en verplicht je verder tot niets.
Misschien wil je hulp bij het invullen van dit document. Wij kunnen vrijblijvend langskomen om je persoonlijk te informeren over alle mogelijkheden omtrent de uitvaartwensen. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen.

DOWNLOAD
Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding

Checklist bij overlijden

Als een naaste overlijdt, dan moet er in een korte periode veel geregeld worden. In ons document Checklist bij overlijden vind je de belangrijkste punten op een rij.

Wanneer u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding. In geval van overlijden kan onze uitvaartverzorgster u verder helpen.

DOWNLOAD
Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding

Opbaring en rouwbezoek

De dagen tot aan de uitvaart zijn de laatste dagen dat je jouw dierbare kunt zien of aanraken. Een goed afscheid is voor velen essentieel bij een goede rouwverwerking.

Je kunt kiezen voor een opbaring in de vertrouwde omgeving thuis. Soms is het echter niet mogelijk of gewenst om de overleden dierbare thuis op te baren. Ons Afscheidshuis is dan een goed alternatief. Je kunt er rustig afscheid nemen, helemaal op je eigen manier. Als je voor een 24-uurs kamer kiest, krijg je een gecodeerde sleutel waarmee je op ieder uur van de dag het pand kunt betreden.

Het Afscheidshuis kan dienen als ontmoetingsplek om na te praten met naasten over het overlijden van jouw geliefde dierbare. Het huis is ingericht met een verzorgingskamer voor de overledene, twee sfeervolle familiekamers waar jouw dierbare kan worden opgebaard en een warme huiskamer met een open keuken. Deze keuken is van alle gemakken voorzien: hij bevat frisdrank, koffie en thee en er zijn een magnetron en vaatwasser aanwezig. Zo kun je op een prettige manier bezoek ontvangen.

Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding
CONDOLEANCEREGISTER

CONDOLEANCEREGISTER

Laat een boodschap achter

LEES MEER
GREENLEAVE

GREENLEAVE

De duurzame uitvaart

LEES MEER
BLOEMEN BESTELLEN

BLOEMEN BESTELLEN

Laat een bloemetje bezorgen

ONTDEK MEER
KEURMERK UITVAARTZORG

KEURMERK UITVAARTZORG

Hier staan wij voor

LEES MEER