60+ beurs in Tilburg

11 oktober 2022

Zaterdag 1 oktober was het, na twee jaar Covid-stilte, eindelijk weer zover; de jaarlijkse 60+ beurs in Tilburg. Deze werd gehouden in Wijkcentrum De Heyhoef en zoals ieder jaar stonden wij er ook. De stand werd ‘bevrouwd’ door Liliane, Petra en ook ik was van de partij.

Op zo’n beurs is van alles te zien op het gebied van hobby’s, goede doelen, maatschappelijke instellingen en ook alle aspecten van zorg voor ouderen, waartoe ons bedrijf behoort.
Veel mensen kwamen langs omdat ze nieuwsgierig zijn naar de kosten, de meeste gestelde vraag die dag. Gelukkig konden wij hen meenemen in onze denkwijze dat je, om te weten wat iets kost, je ook moet weten wat je wilt… Cremeren? Begraven? Groots of klein?
Ons wensenboek waarin je aan de hand van vragen kunt opschrijven wat jij belangrijk vindt voor jouw uitvaart, vond dan ook gretig aftrek.

Ook de kaartjes waarin men een vrijblijvend en kosteloos voorgesprek kan aanvragen werden meegenomen.
Na zo’n voorgesprek kan aan de hand van de besproken wensen een vrijblijvende prijsopgave worden gedaan. Ook kunnen wij tijdens een voorgesprek meer uitleg geven over onze standaard pakketten; van een zeer eenvoudige tot uitgebreide uitvaart.
Daarnaast vertellen we meer over Stichting Progredi; ons depositofonds waarin het mogelijk is om op een veilige manier de uitvaart alvast geheel of gedeeltelijk vooruit te betalen, zodat nabestaanden daar geen omkijken naar hebben.
Tijdens de beurs viel ons op dat mensen hier nog niet mee bekend zijn, men kent wel het ‘verzekeren’ van de uitvaart. De uitleg dat een depositofonds vooral interessant is voor mensen die keuzevrijheid belangrijk vinden en voor mensen die bij een verzekeringsmaatschappij niet of tegen een hele hoge premie worden geaccepteerd werd belangstellend ontvangen.

Tijdens de beurs heb ik diverse ‘oude bekenden’ ontmoet die ik nog ken van eerdere uitvaarten. Het is fijn om te horen dat je echt iets hebt betekend voor mensen. Zo kwam ik Monique tegen waarvan ik in 2005, als één van mijn eerste uitvaarten, de uitvaart van haar moeder heb geregeld. Ze vertelde me dat zij en haar drie zussen nog steeds met veel genoegen terugkijken op de wijze waarop die uitvaart geregeld was; hoe fijn het was dat ze veel zelf mochten beslissen, maar ook hoe goed zij begeleid werden in het geheel.

Het was al met al een fijne beurs en wij hopen dat we hierdoor mensen iets meer kennis hebben kunnen laten maken met Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding.

Mocht u vragen hebben over ons depositofonds of een vrijblijvend gesprek willen, neemt u dan rustig contact met ons op. Wij staan voor u klaar.

Monique van Houtum