moniquevanhoutum

Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding
Alles uit handen of alles in eigen hand?

Afscheid nemen hoort bij ieder mensenleven. En zoals ieder mens anders is, zo is ook ieder afscheid anders. Dan is het bij het overlijden van een dierbare fijn als je weet dat er iemand in de buurt is die je kan helpen, precies op die manier zoals jij dat wenst. Geef je daarbij het liefste alles uit handen, of houd je juist liever alles in eigen hand?

Alles is bespreekbaar en met alles wat wenselijk is staan we je bij…
Vanuit die gedachte ben ik 15 jaar geleden in Tilburg begonnen met begeleiden van uitvaarten.
En vanuit die gedachte zijn we gegroeid tot waar we nu staan.

Het Afscheidshuis

Een fijne plek om rustig afscheid te nemen op je eigen manier. Je krijgt een gecodeerde sleutel waarmee je op ieder uur van de dag het pand kunt betreden. Laat hier eten bezorgen, proost op het leven van je dierbare of spendeer de nacht. Alles is mogelijk.

Over ons

Waar de een met een traditionele ceremonie begraven wil worden, wil de ander afscheid nemen met een knallend feest. Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding is er voor iedereen en biedt daarom verschillende vormen van dienstverlening aan. Één voor elke wens, en één voor elk budget.

Een persoonlijke uitvaart voor iedereen

Melissa

Melissa gaat in gesprek met Monique, om haar eigen uitvaartwensen vast te leggen. Omdat ze haar moeder jong is verloren denkt ze toch vaker aan haar eigen uitvaart.

Lees meer ›
Monique Brok

“Hoe snel de dagen ook gingen na het overlijden van Fer, voor belangrijke dingen was volop tijd.”

Lees meer ›
Astrid en Danielle

“Moeder en dochter over het overlijden van Opa Sjef, hij kreeg een uitvaart met Rode Kruis Eer. 'Het was bijzonder en intens.”

Lees meer ›
Tijn Boom

“De levensboom is ons familiesymbool. We zijn als takken aan een boom. We groeien allemaal in een andere richting, maar de wortels blijven hetzelfde.”

Lees meer ›

Veelgestelde vragen

Is het ook mogelijk om losse diensten bij jullie af te nemen?

Ja dat is mogelijk! Soms komt het voor dat nabestaanden de uitvaart liever zelf regelen, dan is het fijn dat je bij ons terecht kunt voor losse diensten. Zo kunnen wij je helpen met de verzorging van jouw overleden dierbare of zijn wij alleen aanwezig op de dag van de uitvaart zelf.

Kan ik zelf kiezen voor een uitvaartonderneming als ik een verzekering heb?

Ja, waar je ook verzekerd bent, je kunt de uitvaart door ons laten uitvoeren. Indien je een sommenverzekering hebt, ben je vrij om een uitvaartondernemer naar eigen keuze te kiezen: Je wordt niet gekort op de uitkering. Bij een naturaverzekering, dus een levering van diensten, wordt het pakket van diensten omgezet in een geldbedrag.

Wat kost een uitvaart?

Daar zit nogal wat verschil in. Zo is begraven een stukje duurder dan cremeren en dan komen daar nog je persoonlijke keuzes bij kijken. Kies je bijvoorbeeld voor een dure kist of is een simpele kist voldoende?  Om een idee te krijgen van de prijzen kun je op onze pagina ‘Alles uit handen‘ kijken, daar bieden wij vooraf opgestelde uitvaartpakketten aan.

Kan iedereen terecht bij Het Afscheidshuis in Tilburg?

Ja, zelfs wanneer je de uitvaart door iemand anders laat verzorgen kun je terecht bij Het Afscheidshuis. Het is een fijne plek om samen te komen en afscheid te nemen, dat willen we voor iedereen mogelijk maken.

Kan ik ook op een zelf gekozen plek een afscheidsdienst houden?

Ja en daar zijn wij een groot voorstander van! Het komt bij ons regelmatig voor dat de dienst of bijeenkomst na de uitvaart op een alternatieve locatie plaatsvind. Zoals een theater, een café, buiten in het park of bij de nabestaanden thuis. Álles is mogelijk!

Logo GreenLeave
logo-sku