Een afscheid en een welkom…

1 september 2023

De komende periode staat er binnen het team van Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding zowel een afscheid als een welkom op de agenda. We nemen afscheid van onze uitvaartleidster Gerrie van Oirschot en tegelijkertijd introduceren wij Angelique van Rooij als opvolger van Gerrie. Een bijzondere periode voor ons team waar wij (Monique, Gerrie en Angelique) graag met u even bij stil willen staan.  

Na bijna 18 jaar gaat mijn rechterhand Gerrie van Oirschot met ingang van 9 september met pensioen. Het zal uiteraard wennen zijn zonder Gerrie, maar ik gun het haar van harte dat zij nog vele jaren in goede gezondheid kan genieten van haar gezin en haar hobby’s.

Gerrie heeft zich altijd voor 100% ingezet voor ons bedrijf én voor alle families die zij bijstond. Ons credo ‘Elke uitvaart is anders’ heeft zij al die jaren met verve omarmd en is daarmee voor veel families een belangrijke steun in moeilijke tijden geweest. Ik wil Gerrie dan ook ontzettend bedanken voor haar geweldige inzet in al die jaren.

Gelukkig zijn wij erin geslaagd een waardige opvolger te vinden voor Gerrie. Ik stel dan ook graag Angelique van Rooij aan jullie voor. Angelique is door Gerrie met veel plezier ingewerkt in ons prachtige en soms veeleisende vak. Zij heeft onze visie tot de hare kunnen maken en heeft veel zin om deze lijn op haar manier voort te zetten.

Gerrie en ik hebben er vertrouwen in dat Angelique, zoals wij altijd hebben gedaan, u met dezelfde inzet en persoonlijke aandacht zal gaan begeleiden. Ik wens Angelique dan ook veel succes en heb het volle vertrouwen in een fijne samenwerking.

Ik hoop dat u ons, net als de afgelopen jaren, uw vertrouwen blijft geven mocht u ons nodig hebben. Onze inzet zal onverminderd blijven.

Monique van Houtum

 

Monique-van-Houtum_Uitvaartverzorging_Tilburg_Gerrie-van-Oirschot

Plotseling is het zover… met pensioen

Na bijna 18 jaar neem ik, toch wel een beetje emotioneel, afscheid van mijn passie: mijn werk als uitvaartleidster. Vele families heb ik mogen begeleiden, veel verschillende uitvaarten heb ik voor mogen gaan en het verveelde nooit.

Voor 100 procent heb ik mezelf ingezet en alles gegeven om er te zijn voor de mensen. Ook al ging ik daar in mijn privétijd wel eens iets te ver in en werden mijn naasten soms op de tweede plek gezet. Ik heb daar nooit spijt van gehad, want ook door mijn werk heb ik vrienden overgehouden, die weer een aanvulling zijn in mijn/ons leven. Mijn leven is door dit vak in ieder geval verrijkt; ik heb veel mogen leren en met heel veel mensen mogen werken.

Hartelijk dank aan alle families die mij in vertrouwen hebben genomen en die de uitvaart van hun geliefden in mijn handen legden om te regelen. Dank ook aan alle mensen waar ik mee te maken kreeg, van collega’s tot crematoria, van begraafplaatsbeheerders tot parochies, van geluidstechnici tot bloemisten.

Ze zeggen dat als je met pensioen gaat tijd tekort hebt… Ik ga het beleven! 😊
Voor nu, misschien tot ziens en het ga jullie goed!

Gerrie van Oirschot

 

Monique-van-Houtum_Uitvaartbegeleiding_Angelique-van-Rooij_TilburgEen nieuw gezicht, dezelfde visie

Mijn privéomstandigheden en ervaringen hebben ertoe geleid om te solliciteren bij Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding. Een bedrijf dat persoonlijk werken hoog in het vaandel heeft staan wat mij aanspreekt.  

Niemand wil graag aan de dood denken en vaak schuiven mensen dit onderwerp ver voor zich uit. Toch is de dood onlosmakelijk verbonden met het leven en krijgt uiteindelijk iedereen hiermee te maken. Vaak dient het zich eerder aan dan gedacht en ben je helemaal niet op het regelen van een uitvaart voorbereid. Hoe pak je dit dan aan? Waar begin je? Wat waren zijn of haar wensen eigenlijk? Allemaal vragen waar je, als je in deze moeilijke tijd zit, mogelijk even geen antwoorden op weet.

Dan heb je behoefte aan houvast en stabiliteit en iemand die met je meedenkt, opties biedt, je zorgen uit handen neemt en je begeleidt in het maken van, voor jou, goede keuzes.

Hier een bijdrage aan te mogen leveren is het mooie van mijn vak. Samen met de nabestaanden ervoor zorgen dat er uiteindelijk een mooie, warme en persoonlijke herinnering aan het afscheid achterblijft. Dán heb ik mijn werk goed gedaan.

Ik hoop dat u mij, als het onvermijdelijke zich aandient, ook uw vertrouwen zult geven. Ik zal mij ten volle voor u inzetten, dat beloof ik u.

Angelique van Rooij