Gerrie van Oirschot


“Of je nu met zes mensen in een dienst zit of met achthonderd, het moet geen verschil maken, de intentie blijft hetzelfde.”

“Gerrie wat heb je toch een mooi vak”, wordt vaak tegen mij gezegd. Vooral nabestaanden geven dit aan, nadat ze hebben ervaren wat er allemaal moet gebeuren na het overlijden van hun: partner, vader, moeder, familielid of zelfs hun eigen kind. Er moeten zoveel beslissingen worden genomen, over zoveel worden nagedacht, terwijl de mensen in een achtbaan van emoties zitten. Juist op dat moment mag ik er voor de families zijn. Ik help ze om de gang van zaken in de juiste banen te leiden, om uitleg te geven over de keuzes die gemaakt moeten worden en het allerbelangrijkste om samen de uitvaart in de vorm te gieten die past bij de overledene.

Gerroe van Oirschot

Een persoonlijk uitvaart vindt men tegenwoordig het allerbelangrijkste. En dat kan op heel veel manieren: sober, plechtig, ingetogen, groots, kerkelijk, modern. Het hangt volledig af van wie de overledene was en hoe de wensen zijn. En of je nu met zes mensen in een dienst zit of met achthonderd, het moet geen verschil maken, de intentie blijft hetzelfde; je staat mensen bij in hun verdriet en probeert het laatste afscheid zo goed mogelijk in te vullen.

Als nabestaanden dan op de dag van de uitvaart tegen mij zeggen: “Misschien een beetje raar, maar mag ik zeggen dat het een prachtige dag was?”, dan ben ik tevreden en ga ik met een goed gevoel naar huis. Ik denk dan: “Wat heb ik toch een mooi vak!”